AktualitySamospráva

Zmeny vo vedení Mesta

poradna

Dňa 1. októbra 2015 zasadala výberová komisia na vyhodnotenie výberových konaní na pozície riaditeľov dvoch mestských podnikov – Technické a Záhradnícke služby.

Záujem 13. kandidátov o posty riaditeľov

Výberové konanie bolo 21. augusta 2015 vyhlásené primátorkou mesta Zlaté Moravce Ing. Serafínou Ostrihoňovou a uchádzači o tieto dva posty mali možnosť posielať svoje žiadosti do 15. septembra do 12.00 h. Do uvedeného dátumu sa do výberového konania na riaditeľa Technických služieb zapojilo 8 kandidátov, z toho jeden nestihol termín odovzdania prihlášky, resp. jej doručenia a dvaja kandidáti nespĺňali kritérium vysokoškolského vzdelania druhého stupňa technického alebo ekonomického smeru. Takže k písomnej a ústnej časti výberového konania spĺňali podmienky 5 kandidáti.

Do výberového konania na post riaditeľa Záhradníckych služieb sa prihlásili piati, z toho len dvaja spĺňali požiadavky.

Kto rozhodol o výsledku

Výberová komisia bola menovaná primátorkou mesta. Zloženie komisie zo siedmych členov bolo určené tak, aby bola zastúpená každá oblasť, teda personálna, odborná, právna, poslanecká a zamestnanecká: Lenka Drienovská – referát personalistiky a miezd, Ing. Jozef Molnár (predseda komisie) – vedúci Oddelenia projektov a propagácie mesta, Ing. Karol Švajčík – poslanec, predseda Komisie dopravy a správy miestnych komunikácií, PeadDr. Klaudia Ivanovičová – poslankyňa a predsedníčka Komisie finančnej, Bc. Štefan Nociar – vedúci Oddelenia výstavby a hospodárskej činnosti, JUDr. Katarína Páleníková – právnička MsÚ, Michal Mášik – zamestnanec príspevkovej organizácie Technické služby mesta Zlaté Moravce, mestský podnik.

Na 100 % korektný postup

Poslanec Mestského zastupiteľstva Ing. Karol Švajčík za všetkých členov výberovej komisie čestne prehlasuje, že celkový priebeh, ako aj samotné vyhodnotenie úspešného kandidáta prebehlo v stopercentnej korektnosti, za prítomnosti a pod drobnohľadom jednotlivých jej členov. Bodovanie správnych odpovedí kandidátov v dvoch kolách, ústnej a písomnej, sa jednohlasne zhoduje s jednoznačným výsledkom výberového konania.


Nový riaditeľ, zmena prednostu

 

www.zlatemoravce.infoVzhľadom k uvedenej skutočnosti sa novým riaditeľom mestského podniku Technické služby stal k 2. októbru 2015 Ing. Miroslav Šlosár, ktorý aj naďalej zostáva aj vo funkcii riaditeľa Záhradníckych služieb, pretože vo výberovom konaní na túto pozíciu neuspel ani jeden z prihlásených kandidátov. K 1. októbru sa zároveň ukončilo jeho pôsobenie vo funkcii prednostu Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

Doterajšiemu riaditeľovi Branislavovi Vargovi bolo k 1. októbru odňaté poverenie riaditeľa Tachnických služieb a za prednostku Mestského úradu bola primátorkou mesta od 2. októbra vymenovaná právnička MsÚ, JUDr. Katarína Páleniková.

www.zlatemoravce.infoPrávnička ako prednostka MsÚ

Nová prednostka Mestského úradu v Zlatých Moravciach je zamestnancom Mestského úradu od 1. júla 2015 ako právnička. Absolvovala Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a pracovala na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky na pozícii štátny radca, Odbor všeobecnej vnútornej správy a v Sociálnej poisťovni ako metodik výberu poistného.

Poďakovanie ex-riaditeľovi

Primátorka mesta Zlaté Moravce Ing. Serafína Ostrihoňová veľmi pekne ďakuje Branislavovi Vargovi, ako poverenému riaditeľovi Technických služieb za to, čo všetko pre Technické služby a pre toto mesto urobil.

Ľubomíra Rosinská


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button