Aktuality

Silvester v znamení farieb 

poradna

Smiech. Veselá vrava. Vrúcne objatia. Lampióny šťastia letia do tmy, ktorú pretína tajuplné svetlo. Úprimné želania krásnych a ešte krajších dní.

Silvester – deň osláv, predsavzatí a nových začiatkov. V meste sa ozýval spev, neodmysliteľný rachot petárd, vzduchom lietali veselé iskričky prskaviek.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Následne úder hodín. BUM!

A JE TO TU! Ani sme sa nenazdali a rok 2015 vystriedal jeho mladší brat s koncovkou 16.

Desiatky Zlatomoravčanov sa zišli na Námestí Andreja Hlinku, aby sa stretli s priateľmi, so susedmi, spolužiakmi či so starými známymi. Spoločne privítali nový rok. To, že sa im mínusové teploty vkrádali až pod kožu, nik neriešil. Tohtoročný Silvester bol totiž mrazivý.

Ako sa hovorí: Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody.

A tak si Zlatomoravčania ohrievali skrehnuté ruky nielen teplým dychom, ale aj sviatočne pripraveným koncoročným punčom.

Ako obyvatelia mesta najradšej oslavujú príchod nového roka?

„Silvester trávim rád v kruhu svojich blízkych a priateľov. Na mieste až tak nezáleží,“ priznal Federico a s ním väčšina opýtaných študentov, ktorí sa rozhodli rozlúčiť s rokom 2015 práve v centre mesta.

Mnohí z nás si v tento deň doprajú odpočinok. Volia teplo domova, pozeranie televízie, čítanie dobrej knižky, ktorej obsah sa pripravovali zhltnúť po celý rok.

Iní zasa uprednostňujú aktívnu celodennú rozlúčku so starým rokom. „Počas silvestrovského dňa chodievam často na túry do prírody,“ vnukol nám skvelý nápad starší okoloidúci pán.

Niektorí Zlatomoravčania využili posledný deň starého roka práve na bilancovanie. Hodnotili predošlé dni a mesiace. A namiesto neurčitých predsavzatí si pre rok 2016 stanovili konkrétne ciele.

Keď dozneli posledné fanfáry, ktoré oznámili príchod nového roka v podobe pestrofarebného ohňostroja, desiatky čiapok a šálov sa pomaly roztratili po meste a vydali sa smerom k svojim vyhriatym posteliam.

Mesto zostalo tiché. Námestím sa nieslo želanie nás všetkých, aby sme aj nasledujúce mesiace prežili v zdraví a spokojnosti.

Autor: LĎ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button