AktualityPre detiŠport

Olympijský festival v MŠ Slniečko

poradna

V roku 2016 vstúpili Olympijské festivaly Slovenska do svojho už deviateho ročníka. Aj  Materská škola – Slniečko  na Kalinčiakovej 12  prijala túto výzvu a zorganizovala v dňoch od 16.-20.mája týždeň olympijských aktivít.

Otvorenie olympijského festivalu prebiehalo na amfiteátri v MŠ za spoločného pochodu s vlajkami pod heslom ,,Rýchlejšie, Vyššie, Silnejšie, Čestne a v Priateľstve“. Ako správna olympiáda aj tu začala zapálením olympijského ohňa, zahrala aj olympijská hymna.

Deti sa spoločne rozcvičovali na hudbu, každá trieda s iným náčiním. Potom sa dopravili na štadión FC ViOn Zlaté Moravce. Zvítali sa s trénermi a s hráčmi FORTUNA ligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce. Cieľom trénerov a hráčov bolo oboznámiť deti ako prebiehajú tréningy našich futbalistov. Akú majú úlohu brankári, obrancovia, stredopoliari a útočníci. Deti sa s veľkou radosťou rozbehli po ihrisku ako malé včielky, ktoré namiesto kvetov lákali lopty. Utvorili skupinky, ktoré usmerňovali futbalisti a deti húževnato spĺňali rôzne prihrávky, strieľali góly, zdolávali prekážky, ale hlavne zažili ten pocit zahrať si na veľkom ihrisku, sadnúť si na miesto pre divákov a hlavne sa odfotiť s naozajstnými hráčmi. Deti za svoje výkony dostali sladkú odmenu a hráči zas namaľované obrázky od detí. Za tieto nesmierne zážitky a stretnutia chceme poďakovať majiteľovi klubu FC  ViOn Viliamovi Ondrejkovi, ekonomickému riaditeľovi Martinovi Ondrejkovi, trénerom Liborovi Fašiangovi, Milošovi Foltánovi a za nesmiernu trpezlivosť všetkým zúčastneným hráčom FORTUNA ligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce. Za poskytnutie prepravy detí ďakujeme pánovi Herdovi. Keby sa dal deň predĺžiť, určite by všetky deti zostali na ihrisku a chceli by byť súčasťou takého skvelého tímu hráčov ako je FC ViOn Zlaté Moravce.

Na ďalší deň sa záhrada v MŠ zaplnila trampolínami z Jumpingu Zlaté Moravce pod vedením  Mirky Miklovej , ktorá deťom ukázala zábavnú formu cvičenia na trampolíne. Jej vynikajúce veku primerané vytrvalostné a silové skákanie za pomoci hudby prilákalo všetky deti. Tie netrpezlivo čakali, aby si vyskúšali a overili svoj pozorovací talent pri zopakovaní predvedených cvikov. Naša vďaka patrí jej ,pretože podnietila a formovala vzťah detí k športovej činnosti a tým prispela k ich harmonickému rozvoju telesnej zdatnosti.

Ďalšia udalosť, ktorá sa zapísala do pamäte všetkých, boli ukážky kondično-posilňovacieho tréningu v oblasti kickboxu, boxu a fitness. Trénerka  Barbora Verešová a  Jakub Boguský z tréningového centra JABA vysvetlili, že tento šport slúži na prípravu mladých športovcov, ktorí chcú súťažiť v tejto oblasti. Pomôže zlepšiť fyzické, ale aj duševné zdravie. Nesmie sa použiť na útok proti inej osobe. Deti so záujmom sledovali a určite ich inšpirovali aj kamaráti z predškolskej triedy, ktorí sa zúčastňujú pod odborným dohľadom na detských tréningoch. Väčšina detí mala túžbu vyskúšať si boxerské rukavice a overiť silu vo svojich rukách. Ich túžba sa splnila. Možno práve tu sa zrodili talenty, ktoré sa zaradia do tohto výkonnostného športu.

Týždeň olympijských aktivít sa zavŕšil usporiadaním Športovej olympiády za podpory rodičov pri spĺňaní športových disciplín svojich detí. Riaditeľka MŠ povzbudila deti do súťaženia a zdolávania športových disciplín: skok do diaľky, beh na 20m a hod loptičkou do diaľky…. Toto popoludnie sa vydarilo nielen vďaka počasiu, ale aj skvelým výkonom detí. Súťažiaci boli odmenení medailami a veľkým potleskom. Týmto sa ukončil Olympijský festival v MŠ Slniečko a zhasol aj Olympijský oheň.

 Posledné ďakovné slová zazneli od  riaditeľky MŠ  Hany Polákovej, venované učiteľkám MŠ Slniečko a všetkým, ktorí sa podieľali pri organizácii tohto Olympijského týždňa. Cieľom bolo propagovať šport ako cestu k zdraviu a vytvoriť podmienky pre športovanie detí.

Kolektív MŠ Kalinčiakova 12

Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button