AktualitySamosprávaVideo

Mesto má nového kontrolóra

poradna

Na 20. rokovaní mestského zastupiteľstva sa konala voľba hlavného kontrolóra. Aj keď táto funkcia nie občanom veľmi na očiach, ale je dôležitá, pretože sa o túto funkciu sa uchádzalo až 10 záujemcov.

Po tom keď komisia na otváranie obálok vylúčila jedného kandidáta pre nesplnenie podmienok, sa priamo na zastupiteľstvo sa dostavilo 9 kandidátov, bydliskom väčšinou mimo Zlatých Moraviec. Zlatomoravčania boli iba dvaja. Jeden z kandidátov, kontrolór neďalekých Žitavian, Mgr. Jaroslav Dubec, verejne požiadal poslankyňu JUDr. Esterkovú (NEKA), aby sa z etických dôvodov nezúčastnila hlasovania, ale na výzvu primátora Dušana Husára (SMER SD, KDH) sa k tomuto nevyjadrila.

Po takmer 2 hodinách od začiatku rokovania sme sa dozvedeli výsledky voľby: 15ti prítomní poslanci svojich 11 hlasov dali svojej kolegyni JUDr. Alžbete Esterkovej. Štyria poslanci z poslaneckého klubu sa priklonili na stranu Ing. Jozefa Škvareninu. Ostatní kandidáti nedostali ani jeden hlas.

Paradoxom ostáva fakt, že na nedávnom zastupiteľstve, kde sa volili riaditelia mestských podnikov, práve JUDr. Esterková vyzývala poslanca Ing. Mareka Holuba (NEKA), aby nehlasoval za svoju manželku ako riaditeľku Mestského strediska kultúry a športu a pani poslankyňu PaedDr. Klaudiu Ivanovičovú (NEKA) ako priamu podriadenú dočasne poverenej riaditeľky. Vtedy sa títo dvaja poslanci zdržali hlasovania.

Keďže funkcia kontrolóra je nezlučiteľaná s funkciou poslanca, JUDr. Esterkovú v mestskom parlamenta vymení Marián Tomajko (SMER SD, KDH), ktorý bol druhý náhradník na funkciu poslanca. Prvým náhradníkom, ktorý zasadol do poslaneckých lavíc bola PaedDr. Ida Ďurčeková (SMER SD, KDH), ktorá nahradila vtedajšieho poslanca a súčasného pána primátora Dušana Husára. Vládna strana týmto v zlatomoraveckom parlamente posiluje, keďže spolu s Ivanom Madolom budú mať 3 poslancov.

-kk-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button