AktualityŠport

Víťazkami Viliam Pongrác memoriál CUP 2018 sú ST Hockey Girls pod vedením Zlatomoravčana T. Segíňa

poradna

 

Uplynulý víkend sa na Zimnom štadióne v Žiline predstavili mladé, ale aj začínajúce slovenské hokejistky, v boji o trofej Viliama Pongráca.

Turnaj v Žiline sa plánoval v marci v roku 2016. Avšak v januari otriasla hokejovou verejnosťou smutná správa o náhlom odchode nestora ženského hokeja na Slovensku a prvého reprezentačného trénera žien Viliama Pongráca, do hokejového neba. Práve jeho pamiatke sa rozhodli jeho bývalé zverenkyne venovať toto podujatie, ktoré organizátor v spolupráci s mestom Žilina a MsHKM Žilina už tretí rok realizuje v meste Žilina, kde tréner Viliam Pongrác pri ženskom družstve pôsobil a s ktorým získal dva tituly Majstra Slovenska (1992, 1995) a kde sa história ženského hokeja na Slovensku v roku 1991 začala. A práve uplynulý víkend sa písal už jeho tretí ročník. Zúčastnilo sa ho 5 družstiev, v ktorých sa sústredili dievčatá zo širších regiónov a ktoré odohrali celkovo 10 vyrovnaných zápasov. Celkovým víťazom sa stalo družstvo s názvom Super Talent Hockey Girls (dievčatá zo západného Slovenska) a to len o výhodu vzájomného zápasu pred druhým družstvom v poradí MsHKM Žilina s rovnakým počtom bodov za 3 víťazstvá. Na 3. mieste bolo družstvo z Banskej Bystrice, 4. miesto obsadilo družstvo HOGO a na 5. mieste družstvo ICE DREAM Košice
ST HOCKEY GIRLS v Žiline reprezentovali: Zimková,Polomová (NZ), Lančaričová, Šurmanová, Jancsoová (NR), Kročilová, Klimantová, Jakubová (PE), Zaňová, Drienovská (TO), Šabová (ZM), Kleinová (PN), Štetiarová (TT), Nilabovičová, Leskovjanská (PP) Mandelíková (LV).

Ing. Tomáš Segíň (zakladateľ a tréner):

“Dievčenský team ST HOCKEY GIRLS spolu funguje už 2hý rok a myšlienka vzniku bola jednoduchá – podporiť ženský hokej, dievčatá, hokejistky (aj začiatočníčky), vytvoriť im priestor, kde sa môžu konfrontovať len s dievčatami. Team sa skladá z dievčat zo západoslovenského kraja, ktoré sú celý rok vo svojich kluboch, kde trénujú a hrajú spolu s chlapcami. My ako team spolu trénujeme len keď je na to priestor a čas, čo je veľmi komplikované, keďže kluby fungujú rôzne, zväčša využívame prázdniny alebo víkendy, kedy sa stretneme a zatrénujeme si.
Tento rok som chcel, aby sme absolvovali aspoň dva posezónne turnaje, čo sa aj podarilo. Akousi predprípravou pred turnajom v Žiline bol turnaj Džegr cup v Leviciach, ktorý sme vyhrali. Mojim cieľom pred turnajom v Žiline bolo napodobniť minulý ročník, kde sme skončili na druhom mieste za výborne hrajúcim domácim teamom. Ukázalo sa že sme boli skvele pripravený a prestížny turnaj v Žiline sme tento rok vyhrali my. Viliam Pongrác Cup v Žiline má každý rok svoju kvalitu, dobré obsadenie teamov, ktoré sprevádza skvelá atmosféra počas celého podujatia. Organizátorovi patrí veľká vďaka za takýto pekný športový víkend.
Veľká vďaka patrí predovšetkým aj hráčkam za predvedené výkony a reprezentáciu teamu ST HOCKEY GIRLS a taktiež aj riadiacemu teamu, hlavnie môjmu otcovi – skúsenému trénerovi Mgr. A. Segíňovi, asistentovi I. Schwarzovi a vedúcemu F. Zočekovi, ktorí skvelo viedli dievčatá a vytvorili im úžasné prostredie počas celého víkendu. Som na každú hráčku z teamu veľmi pyšný, taktiež ma teší to, že si vybrali práve tento šport a že mladík ľudia v dnešnej dobe máju stále sny a ciele spojené pravé so športom.

Triumf v Žiline bol zároveň aj vyvrcholením hokejovej sezóny 2017/18.

Za najlepšie hráčky jednotlivých družstiev boli vyhlásené:

  • Dominika Tabačková (MsHKM Žilina)
  • Petronela Sušienková (HOGO)
  • Ema Zaňová (ST HOCKEY GIRLS)
  • Petronela Eva Gáliková (Banská Bystrica)
  • Klára Borovská (ICE DREAM Košice)

ALL STARS TEAM:

  • Nikola Nemčeková (MsHKM Žilina)
  • Nicol Polomová (ST HOCKEY GIRLS)
  • Lea Giertlová (Banská Bystrica)
  • Romana Halušková (HOGO)
  • Eva Mária Moleková (ICE DREAM Košice)
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”982″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

foto: cvak.sk


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button