AktualityŠkoly

ČAROVNÁ JESEŇ V MŠ KALINČIAKOVA

poradna

Jeseň nám ponúka mnoho inšpirácií, ktoré sa dokážu premeniť na rôzne kreatívne výtvory. Privítali sme ju aj v našej MŠ na Kalinčiakovej ulici.

Deti spolu s rodičmi dokázali svojou šikovnosťou pretvoriť plody jesene – tekvice na neuveriteľné postavičky. Bolo veľmi ťažké rozhodnúť, ktorá postavička alebo tekvicový panáčik by mal byť na poste víťaza  a tak všetky postavičky tekvičiakov boli odmenené kinder vajíčkom. Pestrosť jesene sa ukázala aj pri tvorivom vyrábaní  lietajúcich drakov – šarkanov. Tieto rôznorodé nápady tvorené deťmi a ich rodičmi zdobili celý areál MŠ. Aj za účasť v súťaži o najkrajšieho šarkana si deti s radosťou odnášali sladké prekvapenie.

Krásne jesenné počasie babieho leta sme využili na športové popoludnie. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Mesta Zlaté Moravce s názvom „Mamka, ocko, poď si so mnou zacvičiť“. Všetkých prítomných privítali dvaja škriatkovia, ktorí sa spolu s deťmi a rodičmi rozcvičili, zaspievali a hádali hádanky. Najdôležitejšie však bolo, že si  dobre  zašportovali na stanovištiach pripravených pri svojich triedach. Na záver všetky deti dostali zdravú odmenu – jabĺčka plné vitamínov.

 Naše deti nielen radi športujú, ale aj tancujú a spievajú.  Hudobné divadielko LA MUSICA im to umožnilo. Mohli si vypočuť okúzľujúce tóny Čarovnej flauty, zatancovať si balet Labutie jazero, zaspievať množstvo detských piesní, ale aj zahrať si na hudobných nástrojoch. 

Veľkým snom mnohých detí  je zahrať si futbal na ozajstnom futbalovom  ihrisku. Ale zahrať si s naozajstnými futbalistami sa podarilo  všetkým deťom, ktoré sa zúčastnili dňa otvorených dverí  počas  Futbalmánie  na FC ViOn v Zlatých Moravciach. Futbalisti privítali naše deti, pripravili im skvelé športové aktivity a pohostenie. Športové dopoludnie s príjemnou atmosférou bolo odvysielané vo večerných športových správach na TA3. Možno sa práve v tento deň zrodili nové futbalové  hviezdy.

 Skvelé jesenné počasie si deti užívali na Detskom dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach, kde si vyskúšali mnohé dopravné situácie a oboznámili sa s dopravnými značkami. Tento skvelý zážitok si určite ešte zopakujú. 

V októbri v rámci Mesiaca úcty k starším  si deti vo všetkých triedach pripravili krásny program, ktorý venovali svojim starým rodičom. Deti z predškolských tried piesňami a ľudovým pásmom v podobe riekaniek, básni a tancov potešili seniorov v Dome opatrovateľskej služby  Zlaté Moravce.

Všetky deti v Slniečku sa tešia na nové aktivity, ktoré im určite prinesie ďalšie ročné obdobie.  

Kolektív MŠ Kalinčiakova

fotogaléria:

[ngg src=”galleries” ids=”1012″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button