AktualityŠkoly

Cudzojazyčné dopoludnie

poradna

Dňa 3.5.2019 sa v našej škole konalo Cudzojazyčné dopoludnie. Išlo o dopoludnie plné spevu, tanca, rozprávania a divadelných predstavení  v anglickom,  nemeckom  a ruskom jazyku. Akciu moderovali žiačky Adela Řeháčková a Adéla Matějková  z 8.a triedy. 

Cudzojazyčné dopoludnie sme  začali recitáciou Mie Tracey  z 3.a, ktorá nám vyrozprávala príbeh o Zlatovláske a troch medveďoch. Hádanku Kto som? nám dali žiaci 3.a a 3.b v recitácii o zvieratku, ktorého meno sa nám podarilo, vďaka ich prevedeniu, všetkým úspešne uhádnuť. Potom sme sa  nechali unášať  príjemnými tónmi gitary Timoteja Antola v piesni Sweet Child of Mine od skupiny Guns n´ Roses.

Tento rok sme mali možnosť vidieť  viaceré divadelné predstavenia. Ako prvá prišla na rad rozprávka, ktorú všetci dobre poznáme – The Big Beet (O veľkej repe), v podaní žiakov zo 6.b v anglickom jazyku. Naši prváci si pre nás pripravili anglickú pieseň s názvom „5 malých opíc“. Potom sa nám predstavili  žiaci z 3.c s divadielkom Little Red Riding Hood  v anglickom jazyku. Zistili sme, že v 6.b majú žiaci divné chute. Jedávajú  párky so zmrzlinou. Neverili sme, ale keď sme sa  započúvali do ich rovnomennej piesne Sausages with icecream, hneď nám bolo všetko jasné. V 5.a tancuje skoro každý. Že je to naozaj tak, o tom nás presvedčili dievčatá z tejto triedy svojím tancom na anglickú pieseň. V 6.a sa žiaci naučili lietať. Ako je to možné? No predsa, Peter Pan ich to naučil! A my sme boli pri tom! Videli sme ich predstavenie Peter Pan!

Tento rok sa u nás  prvýkrát po dlhom čase vyučuje aj ruský jazyk, a preto si pre nás žiaci 7.a a 7.b pripravili vystúpenie aj v tomto jazyku, a nie hocijaké!  Zaspievali nám známu Kaťušu, ktorá nám všetkým zdvihla náladu.

Ďalšie z našich divadelných predstavení bolo o dievčatku, ktoré predáva… Neviete? Predsa zápalky!  Divadielko Dievčatko so zápalkami si pre nás nacvičili žiaci 6.b triedy v anglickom jazyku. 

Následne nás rozospievali žiaci z 2.b  s anglickou piesňou If you´re happy . Potom nás 4.a roztancovala divokým moderným tancom.  Naši siedmaci vedia pekne spievať, dokonca aj v anglickom jazyku. Ich pesnička Shallow všetkým priam vyrazila dych. Na nemeckú pieseň Hansi Hinerseer zatancovali žiaci deviateho ročníka.  Pred záverečnou bodkou Cudzojazyčného dopoludnia sme sa rozlúčili  piesňou, ktorú sme si všetci spoločne zaspievali a vytlieskali:  We will rock you“ od skupiny Queen.  Plní dojmov sme odchádzali so svojimi vyučujúcimi do tried.

Chceme poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na tejto akcii. Ďakujeme zúčastneným žiakom za ich snahu a vynaložené úsilie, za ich nadšenie a iniciatívu. Žiaci si v jednotlivých vystúpeniach sami pripravovali rekvizity, hudbu aj kostýmy. V neposlednom rade vďaka patrí aj  vyučujúcim cudzích jazykov, ktorí žiakov viedli, a neustále ich motivovali k lepším a lepším výkonom.

Veríme, že sa nám podarilo presvedčiť vás, že učenie sa cudzích jazykov môže byť naozaj  zábavné. Už teraz sa tešíme na to, ako si aj budúci školský rok spríjemníme dopoludnie cudzojazyčnými vystúpeniami. ☺ 

PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

[ngg src=”galleries” ids=”1033″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button