AktualityŠkoly

  OTVORENÉ ŠKOLY

poradna

Výchova k občianstvu – Podpora demokratického prostredia v školách – OTVORENÉ ŠKOLY. Učíme deti demokracii prostredníctvom rozvoja demokracie v školách.

Projekt Nadácie otvorenej spoločnosti s názvom Otvorené školy je výnimočným projektom. Spája mladých zanietených ľudí s mladšími  žiačkami a žiakmi, ktorých vzdelávajú o demokratických hodnotách a šíria medzi nimi osvetu o fungovaní právneho štátu. 

Cieľom tohto programu je podporiť demokratické prostredie v školách a výchovu k občianstvu prostredníctvom rovesníckeho vzdelávania a práce žiackych školských rád. Program vychádza z predpokladu, že o tom, ako funguje demokracia, sa mládež najlepšie naučí jeden od druhého a v prostredí, kde trávia podstatnú časť svojho dňa. Kľúčové nie sú ani tak knihy a poučky než praktický návod, ako na to. Zameriava sa na zlepšenie participácie detí a mladých ľudí na živote školy a jej rozhodovacích procesoch. 

Do programu bolo v školskom roku 2018/19 zapojených 7 základných škôl z celého Slovenska. Medzi tieto školy patrila aj ZŠ, Pribinova 1 v Zlatých Moravciach. Dňa 10. júna 2019 sa v Úrade verejnej ochrankyne práv  v Bratislave stretli riaditelia a zástupcovia  škôl, ktoré sa zapojili do projektu. Prof. JUDr. Mária Patakyová, PhD.  im s veľkou radosťou odovzdala diplomy za ich neoceniteľný vklad do problematiky ochrany ľudských práv na Slovensku.

Diplom od pani ombudsmanky  prevzala aj naša pani  riaditeľka Mgr. Lenka Herdová.

S hrdosťou sme si prevzali titul Otvorená škola 2018/19.

ZŠ, Pribinova 1,  Zlaté Moravce


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button