AktualityŠkolyŠport

Európsky týždeň športu na Pribinke

poradna

Týždeň od 23.9. do 27.9.2019 sa niesol na Pribinke v znamení aktivít Európskeho týždňa športu. Nielen žiaci, ale aj pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci mali možnosť zacvičiť si na hodinách telesnej výchovy i mimo nich. 

Každý deň sa začal rozhlasovou rozcvičkou, ktorá všetkým cvičiacim pomohla prebrať sa a aktivizovať svoje sily do ďalšieho dňa. Vo štvrtok sa po rozcvičke  žiaci ročníkov 1.  – 4. vyšantili v telocvični. Pod vedením pani učiteliek Bajúsovej, Horváthovej a Šustákovej sa vnorili do rytmov hudby a rozhýbali si svoje telá. Všetci mali možnosť zabehnúť si PRE ZDRAVIE počas veľkej prestávky na školskom ihrisku. Žiaci z ŠKD si ešte popoludní zmerali sily v turnaji vo vybíjanej.

  Keďže Európsky týždeň športu sa konal pod témou #BeActive, na Pribinke sa počas tohto týždňa nielen športovalo, ale pozornosť sa venovala aj zdravému životnému štýlu. Žiaci Zelenej školy, ktorá pracuje v našej škole pod vedením p. učiteľky Šišovskej, pripravili pre deti súťaž o NAJ recyklohračku a do každej triedy na 1. stupni priniesli tašky na recykláciu odpadu s krátkym rozhovorom o potrebe triedenia odpadu. Druhostupniari sa mohli chopiť vlastnej iniciatívy a vytvoriť si vlastné nádoby na odpad. Tešíme sa, že pre potreby školy už máme v jej areáli aj kontajnery na triedený odpad i kompostér.

Mgr. Mariana Sečkárová

[ngg src=”galleries” ids=”1055″ display=”basic_thumbnail”] 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button