AktualityŠportZM blog

V konkurencii sa nestratili: Zlatomoravčania sa presadzujú aj v Amatérskej hokejovej lige

poradna
Michal Cimmermann

Michal Cimmermann

Povolaním právnik v Advokátskej kancelárii Cimmermann, s.r.o. a poslanec mestského zastupiteľstva v našom malom mestečku v Zlatých Moravciach. http://www.cimmermann.com/

Na začiatku bola len športová myšlienka. Netrvalo dlho a stretla sa s obrovským záujmom, následne stačilo iba šesť sezón a Amatérsku slovenskú hokejovú ligu dnes hrá skoro 400 neprofesionálnych hráčov. 

ASHL v Nitre združuje ľudí rôznych vekových kategórii a sociálnych skupín, ktorí si bez korčúľ a hokejky nevedia predstaviť voľný víkend. 

Ich zápasy nie sú iba obyčajnou voľnočasovou aktivitou. Mužstvá a ich hráči týmto športom doslova žijú a niektorým nerobí problém cestovať na zápas aj niekoľko desiatok kilometrov. Hľadajú sponzorov, robia webstránky, trénujú, kupujú dresy, analyzujú súperov.

Mužstvo Zlaté Moravce
Mužstvo Zlaté Moravce

Čím to je, že amatérsky šport zachvátila práve táto hokejová horúčka? Fenomén ASHL sa nám pokúsil v krátkosti priblížiť kapitán Zlatomoraveckého mužstva Metanolik Jozef Opálený, ktorý už šiestu sezónu úspešne pôsobí v tejto súťaži.

Mužstvo Metanolik – víťaz 3. ASHL
Kapitán tímu Metanolik pán Jozef Opáleny

„Hokej hráme veľmi radi a od začiatku ako ASHL vznikla, sme jej súčasťou. Liga je organizačne aj športovo na skvelej úrovni, má výborné zázemie. Dáva nám príležitosť zlepšovať naše kvality, hrať súťažné zápasy v nasadení a konfrontovať sa s mužstvami z celého kraja, a to sa jednoducho nedá porovnať s obyčajnými priateľským zápasmi niekedy v piatok večer“.

O obľúbenosti súťaže hovoria samotné čísla – 22 tímov z Nitry, Piešťan, Trnavy, Veľkého Lapáša, Levíc, Ludaníc, Starého Tekova, Šale, Lehoty. Mužstvá sú rôznej úrovne a preto sú rozdelené do troch líg. V tej najvyššej naozaj vidno rivalitu a hokejový kumšt, zatiaľ čo v tých dvoch nižších je to najmä o radosti z hry a stretnutí so spoluhráčmi. 

Okrem tímu Metanolik háji naše farby aj druhý zástupca – mužstvo Zlaté Moravce, ktoré je podľa slov Juraja Kožiaka zložené zo zlatomoraveckých hokejistov a hokejbalistov a túto sezónu majú len tie najvyššie ambície. 

Mužstvo Zlaté Moravce

Hanbu nám nerobia ani samotní hráči oboch mužstiev, v prvej desiatke druhej ASHL nájdeme hneď troch – Zimmermanna, Kováča, Pánika. 

Adrián Zimmermann, najlepší útočník 2. ASHL

 

Fotogaléria:

[ngg src=”galleries” ids=”1091″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button