AktualityŠkolyVideo

Prednáška o expedícii „Arctic Climate Force“ na Pribinke

obed
poradna

Dňa 23.1.2020 k nám do školy zavítala Patrícia Bátovská 19-ročná študentka z Levíc, ktorá študuje na Toulouse Business School vo Francúzsku. Ako jediná Slovenka sa zúčastnila na medzinárodnej expedícii Arctic Climate Force v Arktíde, ktorú viedol britský polárny bádateľ a environmentalista Robert Swan (ako prvý dosiahol pešo Severný a Južný pól).

Patrícia žiakom cez prezentáciu s fotkami a krátkymi videami veľmi živo porozprávala o tom aké to bolo vidieť na vlastné oči vo voľnej prírode vráskavce, medvede biele, tulene, soby či skupinku mrožov. Dozvedeli sa, ako sa za polárnym kruhom spolu s ďalšími 79 účastníkmi expedície z celého sveta plavila na lodi National Geographic a s odborníkmi zisťovala ako klimatická zmena ovplyvňuje prírodu, zvieratá a ľadovce. Bolo smutné vidieť v panenskej, neobývanej krajine taký výdobytok modernej doby ako je ODPAD (plastové fľaše a obaly)!

Patrícia svojou prednáškou zanechala v našich žiakoch malú ale silnú eko stopu. Už vedia, že v boji proti klimatickým zmenám treba začať od malých skutkov. Stačí triediť odpad, nahradiť plastové vrecká a tašky za textilné, chodiť do školy pešo alebo na bicykli, kupovať potraviny od lokálnych pestovateľov a chovateľov či v bezobalových obchodoch.

Tak sa zamyslime aj my a dajme si ruku na srdce. Naozaj je to také ťažké?

Mgr.Zuzana Šišovská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button