AktualityŠkoly

Základná škola Pribinova dostala nové detské ihrisko

poradna

Výstavba detského ihriska v areáli Základnej školy Pribinova bola ukončená začiatkom jesene. Mesto na tento projekt získalo nenávratný finančný príspevok z Úradu vlády Slovenskej republiky vo výške 8-tisíc eur.

Dotácia bola mestu poskytnutá na základe žiadosti. Celkové oprávnené výdavky projektu boli vo výške takmer 15-tisíc eur. Rozdiel doplatilo mesto v rámci povinného spolufinancovania.

Ihrisko je zložené z pieskoviska, šmykľavky, hojdačky, preliezky s lanami a edukatívneho panela – piškvoriek. Okrem žiakov Pribinky môže hracie prvky mimo vyučovacích hodín využívať i široká verejnosť.

Vedľa detského ihriska bolo nedávno postavené i multifunkčné ihrisko. Dokončené bolo v auguste. Aj tento projekt bol podporený formou dotácie z Úradu vlády Slovenskej republiky. V tomto prípade šlo o sumu až 37-tisíc eur. Ihrisko je o rozmeroch 20 x 40 metrov. Vybudované je s umelým trávnatým povrchom a mantinelmi s ochrannými sieťami. Určené je na rôzne loptové hry.

Peter Klimant


 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button