AktualityKultúra

Učiteľka z nášho regiónu vydala svoj prvý román

poradna

Mariana Mráziková Repiská (45) z Čaradíc vydala svoj prvý román pre ženy pod názvom Stretávka. Autorka, ktorá pracuje ako učiteľka na základnej škole, nám bližšie predstavila svoju knihu.

Ženský román Stretávka vyšiel v polovici novembra 2020. Jeho hlavnou hrdinkou je štyridsiatnička Katka, ktorá podobne ako autorka, pracuje ako učiteľka v základnej škole. 

„Katka vyše dvadsať rokov žije v harmonickom manželstve s manželom Marekom. V ich vzťahu akoby ani po rokoch nechýbala iskra. Spolu sa s láskou starajú o svoje dve deti. Zmení sa niečo, keď sa Katke pripletie do cesty bývalý spolužiak, sympatický Andrej? Okrem iného zažíva hlavná hrdinka prvú lásku svojej dcéry, gymnazistky Lenky. Ako každá zamestnaná matka zápasí Katka často s nedostatkom času. V rodine Katkinej sestry zase riešim problém mnohých súčasných rodín – otecka, ktorý je príliš pricucnutý k počítaču a rodine sa venuje minimálne,“ opisuje svoj román Mariana Mráziková Repiská.

Kniha je podľa slov autorky plná lásky, humoru a dobrého jedla. Dej príbehu sa odohráva v Zlatých Moravciach a v ich blízkom okolí. 

Román Stretávka je prvou knihou Mariany Mrázikovej Repiskej. Ako sama hovorí, už mnoho rokov sa pohrávala s myšlienkou, napísať nejaký román. „V posledných rokoch ma táto myšlienka prenasledovala akosi častejšie, deti mi už trochu podrástli a povedala som si, že je načase splniť si tento sen. To, že čítam predovšetkým knihy o láske, asi predurčilo motív knihy, do ktorej som sa pustila. Inšpiráciu som čerpala niekedy aj z môjho reálneho života a okolia, ale to boli iba také náznaky. Celý dej knihy i postavy sú vymyslené,“ povedala autorka.

Ak vás upútavka na knihu oslovila, môžete ju nájsť v zlatomoraveckých kníhkupectvách.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button