AktualityŠkoly

ZŠ Mojmírova v reportáži pre Rádio Regina Západ RTVS

poradna

Naša škola je zapojená do projektu „Živé mestá, živé miesta“, ktorý sme rozbehli v spolupráci s Ochranou dravcov na Slovensku. Z projektu sme zatiaľ  zrealizovali okruh s názvom Jar, ktorý pozostáva s niekoľkých aktivít (kŕmidlá, nálepky na okná, pôvodné druhy drevín). 

Článok o tomto projekte, uverejnený na info ZM, zaujal p. redaktorku Táňu Záhorákovú z Rádia Regina Západ RTVS. Oslovila nás s myšlienkou natočiť krátku reportáž o tomto projekte a o aktivitách súvisiacich s Dňom Zeme, ktoré sme uskutočnili. Pozvali sme preto do školy p. Veselovského z organizácie Ochrana dravcov na Slovensku a rozhovor s p. redaktorkou v príjemnom prostredí areálu našej školy mohol začať. P. Veselovský predstavil projekt, jeho realizáciu v našej škole a ďalšie pripravované okruhy – Leto, Jeseň. V ďalšom vstupe sa k projektu vyjadrila taktiež p. riaditeľka Viera Striešková, ktorá ocenila prínos projektu pre školu a tiež pre žiakov v rámci dištančného vyučovania. Aktivity zrealizované ku Dňu Zeme priblížila učiteľka biológie Hana Verešpejová. Svoj krátky vstup mali aj naši žiaci:  prváčka Emka, ktorá s radosťou porozprávala o kŕmení vtáčikov na inštalovaných kŕmidlách  a piatak Miško, ktorý vysvetlil, ako a z čoho sme tvorili hmyzie domčeky. 

Reportáž bola odvysielaná v Rádiu Regina Západ 29.apríla v dopoludňajších hodinách. Ďakujeme p. redaktorke Záhorákovej za príjemne strávený čas, spoluprácu a odvysielanie reportáže o našej škole …. o škole, ktorá je naozaj „živým miestom“. 

ZŠ Mojmírova 

Reportáž Rádia Regina


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button