Aktuality

Ministersvo pomaly ruší MOMky: v nemocnici sa už bezplatne neotestujeme

poradna

Bezplatné antigénové testovanie v mobilnom odberovom mieste v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce bude od zajtra, 23. júna 2021, zrušené.

Zrušenie bezplatného antigénového testovania súvisí s rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva SR o ukončení činnosti  bezplatného antigénového testovania v mobilných odberových miestach a v neposlednom rade aj s priaznivo sa vyvíjajúcou situáciou s pandémiou. K tomuto pozitívnemu vývoju výrazne prispievajú zvyšujúce sa čísla zaočkovaných proti koronavírusu.

V mobilnom odberovom mieste bude aj naďalej prebiehať testovanie pre samoplatcov. ,,Od stredy 23. júna budeme mobilné odberové miesto prevádzkovať iba počas pracovných dní od pondelka do piatka. Pokračujeme v činnosti  komerčných antigénových a PCR vyšetrení, ktoré vykonávame v pracovných dňoch od 9:00 do 11:00 hodiny a v utorok a štvrtok vykonávame PCR vyšetrenia pacientom s COVID PASSOM,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice MUDr. Nina Horniaková.


obed

Súvisiace články

2 Komentárov

  1. Ešte pridávam, že suma 25 € za test je podľa ministra zdravotníctva symbolická, pri jeho plate určite !!!

  2. A je tu totalita !!! Som dôchodkyňa a môj život v tomto meste, aj krajine sa neustále zhoršuje.Pred dvoma týždňami pre bolesti zuba som navštívila zubára a keďže nie som očkovaná (nikoho nezaujíma prečo ), musela som ísť na test (prvý krát). Správam sa zodpovedne, necestujem, nakupujem v najblizšom obchode, používam rúško,žiadne návštevy.Žijem sama, kontakty s infikovanými málo pravdepodobné. V stredu mám termín , pri predchádzajúcej návšteve som do zuba dostala liečivú plombu a teraz ju treba nahradiť, dostala som termín na 14.7. ale znova testovať, ale teraz sa zaregistrovať , termíny obsadené, nakoniec jeden na 15.7. voľný, ale keď som sa registrovala, tak platba kartou a ja ju mám, ale nie je aktivovaná na takúto platbu ( pýtam sa, že či sa to musí zo zákona). Toto všetko musí robiť dôchodkyňa, našťastie som ako tak zručná pri práci s počítačom, ale čo ostatní dôchodcovia, to stále budú na niekom závislí ? To je život. Nasleduje zmena termínu u zubára, lebo platnosť testu je krátka.Cena testu je 25 €. Všetci majú plné ústa fráz, ako im záleží na dôchodcoch, ale pravda je niekde inde.Nie som očkovaná hlavne zo zdravotných dôvodov a teraz sa cítim ako odpad spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button