AktualityŠkoly

„Biela pastelka“ – ZŠ Mojmírova podporila krásnu akciu

poradna

Dňa 24. Septembra sa na celom Slovensku konala verejná zbierka s krásnym názvom „Biela pastelka“ a s ešte krajším poslaním – pomáhať nevidiacim a slabozrakým.

Túto charitatívnu akciu zastrešuje Únia slabozrakých a nevidiacich Slovenska a organizuje ju už 20 rokov.
Biela pastelka ako zbierka zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších a najdôveryhodnejších zbierok na Slovensku. Do takejto krásnej akcie sa zapojila aj naša škola. V piatok 24. septembra naše dobrovoľníčky deviatačky v bielych tričkách, s bielou krabičkou vyzbierali dobrovoľné príspevky od žiakov a zamestnancov školy. Prispievatelia dostali ako symbolický darček práve malú bielu pastelku. Finančný príspevok bol odovzdaný pracovníkom z Únie slabozrakých a nevidiacich Slovenska. Sme samozrejme radi, že sme sa zapojili do zbierky a našim žiakom tak ukázali potrebu podporiť ľudí, ktorí to majú v živote ťažšie ako my vidiaci. Ako hovorí Eliška Fričovská, hlavná koordinátorka zbierky: „Pastelka nie je len naším poďakovaním sa darcom za ich porozumenie a veľkorysosť, ale aj symbolom spolupatričnosti s ľuďmi so zrakovým postihnutím. Za každou pastelkou sa skrýva príbeh, niekto, komu ste pomohli zmeniť a spestriť život. A to rozhodne nie je málo.“
Vyslovujeme preto veľké ĎAKUJEM všetkým rodičom, žiakom a všetkým, ktorí prispeli na krásnu vec.

ZŠ Mojmírova
PaedDr. H.Verešpejová

[ngg src=”galleries” ids=”1133″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button