AktualityŠkoly

DEŇ JABLKA v 2.B na Základnej škole Robotnícka 25, Zlaté Moravce

poradna

Jablko ako ho poznáme od prvých ľudí na svete, nie je len zdrojom pokušenia, má však významné miesto v našom svete tradícií, svete histórie, svete technológie, ale je i zdrojom potrebných vitamínov.

V 2.B sme sa rozhodli tento deň poňať projektom. Žiaci pripravovali projekt teoreticky i prakticky. Vytvorili plagát, v ktorom rozpracovali jednotlivé oblasti – suroviny, kuchynské potreby, postup práce, rozdelenie detí do pracovných skupín, formu prezentácie, finančný rozpočet a návrhy použitia zisku. V projektovom vyučovaní si naplnili vzdelávacie výsledky Matematiky, Jazyka, Prvouky, Hudobnej a Výtvarnej výchovy. V školskej kuchynke spolupracovali na jednotlivých aktivitách, vyskúšali a zažili si proces výroby muffin, brumíkov, závinov a perníka. Vo všetkých dobrotách hralo hlavnú rolu jablko a jeho výrazná chuť. Dôležité bolo premyslieť všetky procesné detaily, aby druháci splnili plán, ktorý pripravovali. V triede pracujeme cielene na týždenných plánoch vzdelávania, ktoré nám blokové vyučovanie umožňuje.
Upečené dobroty druháci predali spolužiakom a učiteľom a veľmi sa tešili, že sa im podarilo predať aj poslednú dobrotu. Zisk sa rozhodli použiť na triednu živú banku, s ktorou na vyučovaní pracujú a na športové potreby pre našu školu.
Už teraz sa deti tešia na ďalší podobný zážitkový projekt.

Alena Szőkölová

[ngg src=”galleries” ids=”1134″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button