AktualityŠkoly

Deň vody v ZŠ , Robotnícka 25, Zlaté Moravce

poradna

22. marca si každoročne pripomíname Deň vody. Sviatok tejto vzácnej a nenahraditeľnej tekutiny sme oslávili v našej škole rôznymi aktivitami. Na začiatku sme sa oboznámili s tohtoročným mottom – Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete.

Prečítali sme si príbeh o kolibríkovi, ktorý mal malý zobáčik a zmestilo sa doň len málo vody, bez váhania a s odhodlanosťou však pomáhal zastaviť vzniknutý požiar. Naši žiaci si vyrobili vlastných kolibríkov, ktorých potom zavesili na konáriky v jedálni, aby nám aj ďalšie dni pripomínali, že hoci je naša práca nepatrná, máme byť vytrvalí, nemáme sa vzdávať a následne prinesie veľký úžitok.
Žiaci si pozreli dokument o vode a v skupinách vypracovali vodný kvíz. Nasledovala hlavná aktivita dňa – projekty, postery a básne s témami, ktoré sa týkajú vody – Vodný ekosystém, Kolobeh vody v prírode, Vodné naj…, Dôležitosť vody pre ľudský organizmus, Minerálne vody a termálne kúpele. Vytvorili poučné projekty, zaujímavé postery a veselé básne.
Žiaci z prvého stupňa spolu s pani učiteľkami strávili časť tohto dňa v teréne. Zamerali sa na okolie potoka Žitava, ktoré vyčistili od odpadkov, a tým zabránili, aby sa tento odpad nedostal do vody a ďalej ju neznečisťoval.

ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button