AktualityPrílepy

DEŇ MATIEK V PRÍLEPOCH

poradna

Tretiu májovú nedeľu vyhrával z vesela miestny rozhlas a pán Jozef Vencel pozýval všetky mamy, mamky, mamičky na oslavu sviatku Dňa matiek, ktorý ako každý rok organizoval Výbor mestskej časti Prílepy a súbor Kolovrátok.

Sála kultúrneho domu sa pomaly , ale isto zapĺňala mamičkami, ale aj babičkami a inými návštevníkmi. Prichádzali aj deti z materskej školy, ktoré si pod vedením p. riaditeľky Zuzany Šalingovej a pani učiteľky Dominiky Horvátovej pripravili program , ktorým potešili všetky mamičky, ale aj ostatných prítomných.

Pozvanie prijal aj primátor mesta PaedDr. Dušan Husár s manželkou,  a nechýbal ani poslanec za mestskú časť Prílepy a viceprimátor ing. Marek Holub. Pán primátor rozdal všetkým mamám na znak úcty kvet. 

Programom sprevádzala a aj si zaspievala Daška Kunkelová, ktorá sa zhostila moderátorky nie po prvý krát.

Po úvodných slovách uznania naším mamičkám, ktorými sa prihovoril pán primátor, nastúpil na pódium súbor Kolovrátok, ktorý za doprovodu výborného harmonikára ing. Janka Ďurecha zaspieval dve , veľmi dojemné piesne o mamách. Veru aj slzy pri počúvaní padali.

Po dojemných piesňach vystúpili deti z materskej školy, ktoré uvili mamičkám symbolickú kyticu ruží z básní, piesní a tancov. Deti spievali piesne o mame, tancovali na ľudovú nôtu Červené jabĺčko, potom zaspievali pieseň Mama, moja mamička a zatancovali  aj na modernú pieseň od Uja Ľuba Míľa pre mamu, ktorou vyjadrili radosť z toho, že ľúbia svoju mamičku.  Medzi piesňami  a tancami vyznali  svojej mamičke lásku krásnou básničkou.

Po deťoch MŠ vystúpila Karinka Mrozeková žiačka druhého ročníka ZŠ Pribinova a zarecitovala báseň od Jána Navrátila  Moja mama a zaspievala pieseň Fialôčka fiala.

Krásnou básňou od Milana Rúfusa  Modlitba pre mamu sa predstavila Daška Kunkelová a tým umocnila v nás aká je dôležitá každá MAMA.

Na pódium opäť vystúpil súbor Kolovrátok, ktorý už za doprovodu harmoniky Irenky Vencelovej zaspieval niekoľko piesní. Medzi piesňami členky súboru zarecitovali básne , porozprávali vtipy a dobrá nálada nemala konca kraja. 

Aby nebolo málo muziky šikovná moderátorka Daška spolu s Jankom Ďurechom rozospievali ostatných prítomných, ktorí si už pochutnávali na malom občerstvení a poháriku vínka, ktoré zabezpečili členovia súboru a prispel aj pán viceprimátor. 

Všetkým zúčastneným patrí veľká vďaka, že to, že sme si mohli takto krásne spríjemniť slnečné nedeľné popoludnie a mohli sme si zaspomínať na naše mamičky, či už na tie, čo sú medzi nami, ale aj na tie, ktoré pozerajú na nás z nebíčka.

Zuzana Šalingová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button