AktualityKultúraPrílepy

Úcta k starším v Prílepoch

poradna

V rámci októbra – mesiaca úcty k starším sa v nedeľu 15. októbra 2023 uskutočnilo príjemné hudobno-zábavné posedenie v mestskej časti Prílepy.  

Podujatie venované seniorom zorganizoval spevácky súbor Kolovrátok s Občianskym výborom Prílepy s podporou mesta Zlaté Moravce. 

Začínalo sa o 14.30 hodine. V úvode stretnutia vystúpilo duo Ján Ďurech a Dáša Kunkelová. Druhá menovaná bola zároveň moderátorkou celého programu. Po ich piesňach prišiel na rad príhovor primátora Zlatých Moraviec Dušana Husára. Všetkých seniorov srdečne privítal a zaželal im všetko dobré. „Ja vám prajem, aby ste sa mohli tešiť zo svojich detí a vnúčat. Samozrejme, všetko dobré, najmä veľa zdravia, pretože to je to najdôležitejšie,“ odkázal seniorom primátor.

Po príhovore pokračoval kultúrny program. Vystúpili deti z Materskej školy Prílepy, ktoré spievali, recitovali a zahrali vtipnú rozprávkovú scénku. Po nich prišli na pódium staršie deti so svojimi básňami. Záver kultúrneho programu patril hudobnej skupine Kolovrátok. 

Po hudbe a speve si organizátori uctili tých seniorov, ktorí sa v tomto roku dožívajú okrúhleho jubilea. Z rúk primátora Husára si jubilanti zobrali upomienkové predmety. Okrem toho každý dôchodca v sále dostal malú pozornosť v podobe kvetu. Na záver stretnutia všetci zúčastnení spoločne spievali Živio. 

Mesiac október bol vyhlásený za Mesiac úcty k starším v decembri roku 1990 Valným zhromaždením Organizácie Spojených národov. Odvtedy si pravidelne počas tohto obdobia pripomíname úctu k skôr narodeným nielen na Slovensku, ale po celom svete. 

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button