AktualityPoslanciSamospráva

Deviate verejné rokovanie poslancov

poradna

Dňa 8. septembra sa konalo 9. zasadnutie Mestského zastupiteľstva vo vynovenej Obradnej sieni Mestského strediska kultúry a športu.

Poslanci prerokovali a zobrali na vedomie informáciu o výsledku konsolidovanej účtovnej závierky Mesta Zlaté Moravce za rok 2014, návrh na spolufinancovanie projektu „Rozšírenie kamerového systému v Zlatých Moravciach.

Mestské zastupiteľstvo schválilo spôsob prevodu mestských pozemkov v areáli mestských športovísk pre NBM, s.r.o., (konateľ spoločnosti Branislav Nevín), na účely vybudovania multifunkčného športovo – relaxačného centra, na základe Výzvy z programu rozvoja vidieka SR 2014-2020 č. 7/PRV/2015. Pri rozhodovaní zavážilo účelnejšie využitie majetku na nové, športové a rekreačné účely, ktoré v meste Zlaté Moravce nie sú prístupné verejnosti: 2 squashové ihriská, krytý bazén s protiprúdom, aerobik sála a spinning aréna. Nadobúdateľ navrhol vybudovať na vlastné náklady nové multifunkčné zariadenie nahrádzajúce existujúce, určené na kancelárske, sociálne, hygienické a skladové účely, na mieste určenom mestom Zlaté Moravce a súčasne na vlastné náklady toto zariadenie pripojiť na elektrickú sieť, vodu a septik. Navrhol na vlastné náklady zabezpečiť preloženie vodovodnej prípojky s prepojením na existujúci vodovod v rámci areálu futbalového štadióna. S prihliadnutím k týmto benefitom sa poslanci rozhodli podnikateľov zámer podporiť a dali súhlas k odpredaju pozemkov o výmere 3 081 m², ktoré sú v správe majetku Mestského strediska kultúry a športu za ústretovú cenu – 25 €/m².

Zároveň sa pripraví kúpno-predajná zmluva s prihliadnutím na zakotvenie podmienky odstúpenia od zmluvy zo strany predávajúceho – Mesta Zlaté Moravce v prípade, že kupujúcemu nebudú poskytnuté finančné prostriedky získané z eurofondov z Programu rozvoja vidieka SR 2014-2020.

MsZ schválilo zmluvu o zriadení vecného bremena medzi Mestom Zlaté Moravce, spoločnosťou SPP-distribúcia, a.s., Bratislava a F. Paulovičom, ako investorom, v súvislosti so zápisom do katastra nehnuteľností – Plynovej prípojky k rodinnému domu, vybudovanej na verejnom priestranstve.

Mestskému zastupiteľstvu bol predložený návrh na predaj nehnuteľnosti v   katastrálnom území  Kopanice v obci Hodruša-Hámre, ktorá je majetkom Mesta Zlaté Moravce. Jedná sa o pozemok v okolí rekreačnej chaty o výmere 979 m² a samotnú chatu postavenej na pozemku o výmere 91 m². Podľa znaleckého posudku (vypracovaný znalcom Ľubomírom Rajnohom /všeobecná hodnota metódou polohovej diferenciácie/) je jej odhadovaná hodnota zaokrúhlene 42 300,00 €. Podmienkou odpredaja je, že kapitálový príjem do rozpočtu mesta z predaja chaty a pozemkov bude účelovo viazaný na energetické certifikáty škôl a škôlok a následne projektových dokumentácií, potrebných na uchádzanie sa o eurofondy. Odpredaj chaty sa uskutoční formou Verejnej obchodnej súťaže, ktorej súťažné návrhy bude posudzovať komisia zložená z členov: traja zamestnanci Mesta určení prednostom a poslankyne Denisa Uhrinová a Klaudia Ivanovičová.

Poslanci rozhodli o opakovanom odpredaji pozemku a stavieb na Viničnej ulici, v súčasnosti využívaných na podnikateľské účely, za kúpnu cenu minimálne vo výške 333 000 €, na základe odporučenia Komisie podnikateľskej činnosti, obchodu, správy mestského majetku, cestovného ruchu a regionálneho rozvoja. Tento objekt za koľajnicami sa v minulosti odpredával už trikrát. (Minimálna cena na odpredaj uvedených nehnuteľností v Obchodnej verejnej súťaži, ktorá prebiehala od 17.12.2012 do 28.02.2013 bola stanovená na 741 200,00 € + cena za znalecký posudok /700,00 €/ = 741 900,00 €, od 29.04.2013 do 30.05.2013  bola navrhnutá a schválená v rámci podmienok OVS na minimálnu výšku 450 000,00 € a posledný odpredaj navrhnutý a schválený v rámci podmienok OVS, prebiehal od 24.06.2013 do 23.08.2013 bez určenia minimálnej ceny.) Určila sa komisia pre posúdenie súťažných návrhov v zložení: traja zamestnanci Mesta menovaní primátorkou mesta a dvaja poslanci – Ján Adamec a Pavol Petrovič.

Mestské zastupiteľstvo prerokovalo a schválilo spôsob prenájmu nehnuteľného majetku Mesta Zlaté Moravce nachádzajúceho sa na Župnej ul., národnej kultúrnej pamiatky – Župný dom s nádvoriami a prislúchajúcimi budovami o spoločnej výmere cca 7635,98 m² (budovy – 4397,98 + priľahlé pozemky – 3238 m²), za podmienky zrekonštruovania nebytových priestorov a pozemkov podľa určených požiadaviek na základe obchodnej verejnej súťaže.

Župný dom už dlhšiu dobu Mesto z väčšej časti nevyužíva, majetok chátra, je neznámymi páchateľmi devastovaný a vyžaduje si veľkú investíciu do rekonštrukcií, na ktorú v súčasnosti Mesto nemá. Záujemca o prenájom Župného domu a súvisiacich pozemkov bude potrebovať vypracovanú štúdiu rekonštrukcie, ktorú musí schváliť pamiatkový úrad. Následne vypracuje podľa podmienok stanovených pamiatkovým úradom projekt pre stavebné konanie. Podľa projektu pristúpi k rekonštrukcii strešnej krytiny, následne k opravám jednotlivých nebytových priestorov, vrátane rekonštrukcie všetkých inžinierskych rozvodov a nakoniec k rekonštrukcii fasády budov, ktoré ho tvoria. Z opráv nebytových priestorov budú vyňaté doteraz prenajaté priestory počas doby platnosti existujúcich nájomných zmlúv, nakoľko si ich nájomcovia zrekonštruovali na vlastné náklady. Dôvodom vyhlásenia obchodnej verejnej súťaže na prenájom Župného domu s nádvoriami a prislúchajúcimi budovami bol alarmujúci stav národnej kultúrnej pamiatky a prejavený záujem Krajského pamiatkového úradu v Nitre – pracovisko v Topoľčanoch.

Komisiu pre posúdenie súťažných návrhov budú tvoriť dvaja zamestnanci Mesta menovaní primátorkou a všetci poslanci Mestského zastupiteľstva.

Na návrh poslanca Jána Adamca odňalo Mestské zastupiteľstvo majetok Mesta Zlaté Moravce zo správy Mestskej nemocnice prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc.

Bol schválený návrh poslankyne Klaudii Ivanovičovej na prerozdelenie normatívnych finančných prostriedkov pre základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta. Týmto opatrením sa dofinancovali mzdové náklady zamestnancov Základnej školy na Robotníckej ulici (24 000 €) za podmienok zníženia príspevku Základnej škole na Pribinovej ulici o 17 000 € a Základnej škole na Mojmírovej ulici o 7 000 €.

Na žiadosť poslanca Ivana Madolu poskytol prednosta Mestského úradu a zároveň súčasný poverený riaditeľ Záhradníckych služieb Miroslav Šlosár informácie o aktuálnej situácii v príspevkovej organizácii Záhradnícke služby mesta.

Mestské zastupiteľstvo prerokovalo rozsah zápisníc z rokovaní Mestských zastupiteľstiev a schválilo, že zápisnica z každého zasadnutia bude  vyhotovená najneskôr do 10 dní s tým, že jej obsahom budú informácie o tom, kto viedol rokovanie, počet prítomných poslancov, program zasadnutia, stručný a vecný obsah z rokovania, prijaté uznesenia, počty hlasov pri jednotlivých hlasovaniach, prípadne menovité hlasovanie, s archiváciou zvukového záznamu.

Počas 9. zasadnutia MsZ zazneli okrem iného, aj informácie o kauze z vyšetrovania zmiznutých finančných prostriedkov z nemocnice a obhajoba poslankyne Klaudii Ivanovičovej na margo zverejneného článku v inom tlačovom periodiku.

spracovala Ľubomíra Rosinská

Vypočujte si archivovaný záznam online prenosu z posledného rokovania:


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button