AktualityPrílepyŠkoly

Zápis detí do MŠ Prílepy

poradna

Riaditeľka  Materskej školy  Parková č.2, Zlaté Moravce, Prílepy  oznamuje, že zápis detí do MŠ Prílepy   pre školský rok 2023/2024 bude od 01. mája do 15. mája 2023 v čase od 7,00 do 16,00. hod.

Miesto podávania žiadostí na prijatie dieťaťa do MŠ: Materská škola,  Parková č.2,  Prílepy,  tel. kontakt: 0917 899 440

Podmienky na prijatie: Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú podáva riaditeľke materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj  o povinnom očkovaní dieťaťa. Na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch rokov veku. Výnimočne môžu byť prijaté aj deti od dovŕšenia dvoch rokov veku ak to kapacitné, personálne a iné podmienky materskej školy umožňujú.

Žiadosť si môžete prísť prevziať do MŠ od 7.00 do 16,00 každý pracovný deň. Vyplnenú a potvrdenú žiadosť od pediatra doručíte do MŠ jedným z nižšie uvedených možností. 

Povinné predprimárne vzdelávanie 

Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je plnenie  predprimárneho vzdelávania povinné –  to je dieťa, ktoré do 31.augusta 2023(vrátane) dosiahne päť rokov veku. Zákonný zástupca dieťaťa podá žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy prioritne podľa určenej spádovej oblasti v mieste trvalého bydliska dieťaťa, ktoré sú určené vo Všeobecne záväznom nariadení 7/2023. Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej materskej škole, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme na povinné predprimárne vzdelávanie. Riaditeľ spádovej materskej školy je povinný prednostne prijať na povinné predprimárne vzdelávanie deti s trvalým pobytom v spádovej oblasti danej materskej školy. 

Spôsob podávania žiadostí:

Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonný zástupca môže materskej škole doručiť:

  • osobne v materskej škole
  • poštou: na doručovaciu adresu materskej školy
  • odoslaním naskenovanej podpísanej žiadosti prostredníctvom e-mailu:

Materská škola Prílepy : msprilepy@gmail.com


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button