Aktuality

Vyjadrenie riaditeľa nemocnice k nepravdivým informáciám

poradna

Mestská nemocnica prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce sa spolu s jej vedením stala v poslednom čase terčom šírenia nepravdivých informácií a rôznych poplašných správ ohľadom rušenia „gynekológie“. V prvom rade je potrebné zdôrazniť, že mestská nemocnica v Zlatých Moravciach neruší žiadne svoje oddelenie, ale práve naopak intenzívne pracuje na otvorení oddelenia jednodňovej chirurgickej starostlivosti v odbore gynekológia.

Dôvodom šírenia správ prostredníctvom internetu o rušení „gynekológie“ je úsilie určitej skupiny podnikateľov udržať si v priestoroch nemocnice výhodný „biznis“, ktorý je robený na úkor hospodárskych výsledkov mestskej nemocnice.

V tomto smere pravdou, že mestská nemocnica dala výpoveď z nájmu súkromnej spoločnosti Vox Lauri s.r.o., ktorá prevádzkuje vlastnú jednodňovú chirurgickú starostlivosť v odbore gynekológia. Rovnako je pravdou aj to, že dôvodom výpovede bolo dlžné nájomné v sume viac ako 48.000,- Eur, ktoré sa kumulovalo štyri roky. Taktiež je pravdou, že mestská nemocnica plne nahradí túto súkromnú spoločnosť a bude poskytovať komplexnú starostlivosť pre pacientky zo širokého regiónu v podstatne širšom spektre a pre väčší počet pacientiek ako doteraz. Nemocnica neznížila svoju stratu o 94% preto, aby mohla dotovať neplatičov.

Je logické, že súkromná spoločnosť sa bude brániť opustiť tento pre ňu výhodný nájom, ktorý mimochodom pre nemocnicu znamenal čistú mesačnú stratu viac ako 600,- Eur. Zároveň je ale smutné, že zástupcovia tejto spoločnosti sa neštítia použiť svoje pacientky ako rukojemníkov a šíriť poplašné správy o rušení „gynekológie“ v Zlatých Moravciach. Rovnako je priam až nepochopiteľné ak sa snažia zabúdajúc na Hippokratovu prísahu svoje ekonomické záujmy zlúčiť so záujmami, niektorých kandidátov na primátora a pomocou rôznych „aktivistov“ šíriť klamstvá a polopravdy  s cieľom presadiť „vhodnejšieho“ kandidáta na primátora.

Zamestnanci mestskej nemocnice v Zlatých Moravciach si zaslúžia aby nemocnica, v ktorej mnohí pracovali väčšinu svojho života, nebola predmetom politických hier rôznych záujmových skupiniek sledujúcich iba výsledok v komunálnych voľbách prípadne delenie funkcií ak sa im podarí ovládnuť mesto. Preto je potrebné aby obyvatelia Zlatých Moraviec boli pravdivo informovaní o tom, ako sa veci skutočne majú.

Záverom je potrebné zdôrazniť, že panická reakcia určitých osôb dokazuje správnosť krokov, ku ktorým som ako riaditeľ mestskej nemocnice pristúpil s cieľom zabrániť ďalšiemu tunelovaniu nemocnice.

JUDr. Ing. Martin Cimrák, LLM


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button