AktualityChyzerovce

V Chyzerovciach to žilo! 

poradna

Túžili ste sa niekedy dostať do rozprávkovej krajiny? Mať Arabelin čarovný prsteň? Ak ste navštívili karneval v Chyzerovciach, mali ste o rozprávkovú atmosféru postarané!

Tento karneval je už tradičnou akciou, ktorú organizuje Občianske združenie Chyzerovce, a je venovaný oslave fašiangov. Organizácie sa opäť chopila Mária Ďurčeková. S láskou sa stará o detské súbory a je zároveň kultúrnou referentkou. Tento karneval je jej srdcovka. 30. január tak patril radosti, úsmevom a šťastiu na detských tvárach.

„Najväčší význam tejto akcie je, že sa deti z mesta stretávajú a udržujú medzi sebou kontakt. S účasťou som spokojná, každý rok nám pribúda viac a viac detí. Bolo už aj tak, že sem prišlo aj sto detských masiek, čo je veľký úspech, keďže Chyzerovce toľko detí nemajú. Karneval je každoročná akcia. Vlastne Občianske združenie tradične robí akcie, ako sú Deň detí, fašiangy a veľa iných podujatí,“ prezradila nám organizátorka.

Detské masky oslovili aj zastupujúcu primátorku MVDr. Martu Balážovú. Tá vyhodnotila tri najkrajšie masky. „Je to skvelá akcia. Pozerať sa na usmiate detské tváre je ako zázrak. Deti si to užívajú a my dospelí s nimi. Vládne tu priam rodinná atmosféra,“ zhodnotila. Na rozprávkovej atmosfére sa podieľalo aj MSKŠ.

Počas karnevalu deti súťažili vo viacerých disciplínach, napríklad maľovali šaša. Najkrajšie výtvory boli ocenené pastelkami. Vyhodnotili sa aj traja najlepší tanečníci.

A ako vyzerali samotné masky? Urobili sme medzi nimi malú anketu.

Dcérka pani Ilčíkovej sa zmenila na mačičku, tá bola aj jednou z ocenených. „Masku sme kúpili, namaľovali sme fúziky a detaily na tvári. Páči sa nám tu prostredie, atmosféra, všetko je super! Prišli sme hlavne preto, aby sme sa spolu s dcérou Máriou zabavili.“

Monika z Chyzeroviec má dve detičky. Na karneval sa tešili už niekoľko týždňov vopred. „Dcéra je čert, chlapec je poľovník. Kostýmy si deti robili samy, dcére som trošku pomohla, stále vymýšľala, tak sme to dali dokopy a spravili sme z nej čerta a dopadlo to celkom dobre. Pre syna sme vymysleli poľovníka, chcel byť Spiderman, ale to bol minulý rok. Páči sa nám tu, včera sme ozdobovali kultúrny dom spolu s ďalšími rodičmi. Vždy si takto dvaja, traja rodičia pomáhame, či už s výzdobou, alebo upratovaním,“ zhodnotila spokojne.

Na karneval prišla aj pani Marcela z Chyzeroviec. „Dnes sme ešte robili kostým leva. Páči sa nám tu, na prostredie sme zvyknutí, pretože sem do kultúrneho domu chodievame na rôzne podujatia, aj na karneval, pretože práve tu býva každý rok.“ 

Karneval tak naplnil očakávania a deti aj dospelí si ho užili plnými dúškami.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button