AktualityŠkoly

Environmentálny živel na Pribinke

poradna

Živly sú tu s nami od nepamäti. Sú darcami a inšpirátormi života. Živlami environmentálnej výchovy sú mnohí  učitelia, žiaci i školy.

Niektorí pôsobia ako uragán a spôsobujú malé zemetrasenia, iní sú nenápadní ako tichá voda či jemný vánok. Spája ich však jedno – hľadajú a nachádzajú inovatívne a efektívne cesty v environmentálnej výchove a ukazujú nové prístupy. Sú živlami v našich životoch.

Jeden taký živel, resp. uragán, ktorý spôsobuje environmentálne zemetrasenie v  našej škole, je Samuel Rosinský, žiak 9. ročníka. Samuel je nielen úspešný žiak biologických či technických olympiád, ale aj kamarát, ktorý vie spolupracovať s ostatnými a vie byť nápomocný. Svojou zanietenosťou pre environmentálnu výchovu a aktivity v projektoch Zelenej školy ide ostatným príkladom.

Za jeho aktívny, samostatný a tvorivý prístup k realizácii environmentálnych aktivít v našej škole, sme ho nominovali na cenu za environmentálnu výchovu Živel. Ide o cenu,  ktorú  už tretí rok vyhlasuje Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica.

A podarilo sa! Dňa 5.10.2016  sme sa zúčastnili certifikácie v kultúrnom dome Zrkadlový háj v Bratislave, kde si Samuel prevzal  špeciálnu cenu za environmentálnu výchovu Živel v roku 2016 v kategórii Cena pre žiaka za inovatívne, inšpiratívne a efektívne cesty pri realizácii praktickej environmentálnej výchovy.

BLAHOŽELÁME !!!!

Mgr. Zuzana Šišovská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button