AktualityPozvánky

Katastrofy ľudského tela

poradna
27.2. – 05. 3. 2017  
Zvláštni ľudia. Katastrofy ľudského tela.

Výstava voskových napodobenín ľudí s anomáliami na ľudskom tele, ktorí skutočne žili a preslávili sa svojim zdeformovaným zovňajškom.

Od pradávna sa v našej spoločnosti vyskytovali ľudia, ktorí svojím zovňajškom výrazne vystupovali z davu. Spoločnosť sa ich stránila, no zároveň ju priťahovali. Z postihnutia takýchto ľudí často pramenilo neskutočné odhodlanie vzoprieť sa osudu a prezentovať svoju jedinečnosť ako dar. Pracovali v cirkusoch a panoptikách, často sa naučili aj neuveriteľné kúsky, ktorými ešte viac podnecovali zvedavosť návštevníkov.

Výstava Katastrofy ľudského tela prináša jedinečnú možnosť spoznať výnimočných ľudí a na vlastné oči uvidieť muža s troma očami trpiaceho vrodenou chybou, ktorá spôsobila rozdvojenie tváre, sovieho muža, ktorý vďaka zdeformovaným krčným stavcom dokázal otočiť hlavu o 180 stupňov, alebo muža, ktorý sa narodil bez horných končatín, no napriek tomu perfektne strieľal z luku dokonca aj do letiacich cieľov.

Mestské múzeum je otvorené:  

  • Pondelok – Piatok : 08.00 – 11.30 hod., 12.00 – 16.00 hod
  • Sobota : zatvorené
  • Nedeľa : 13.00 – 17.00 hod. , len na telefonickú objednávku na tel. č. +421 902 220 290.

Posledný vstup na prehliadku múzea je 30 minút pred skončením otváracích hodín


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button