AktualityŠkolyVideo

VIANOČNÁ KOLEDA

poradna

V tretí adventný týždeň sa 17. decembra v Základnej škole na Pribinovej ulici konala Vianočná akadémia.

Kultúrne programy, ktoré pedagógovia tejto školy pripravujú v spolupráci so žiakmi, prinášajú vždy príbehy skrývajúce hlbší význam, odkazy, či rôzne ponaučenia.

Dej tohto vianočného predstavenia sa odohrával podľa poviedky Charlesa Dickensona z roku 1843 „Vianočná koleda“, ktorá ponúka dva rôzne pohľady na Vianoce, bohatého a chamtivého skupáňa neustále počítajúceho peniaze a jeho úradníka, ktorý pre zmenu odrátava minúty, aby mohol čím skôr stráviť vianočný čas so svojou rodinou. Vo Vianočnej kolede sú vykreslené nadprirodzené bytosti a duchovia v nadväznosti na vianočné scény, vykresľujúce pôsobivý a očarujúci príbeh Vianoc s pravými životnými hodnotami, ktorým nakoniec podľahol i ten, ktorý každú prežitú minútu vnímal ako väčší zisk.

Pod tento zaujímavý scenár sa podpísali pedagogičky školy Lucia Tomajková a Marta Košútová a v spolupráci s ostatnými učiteľmi v spojení s výkonmi žiakov, vyčarili nádherné vianočné pásmo plné tanca, piesní, kolied, scénok a veršov, ktoré všetkých prítomných rodičov a priateľov školy vtiahlo zo všedných starostí a dní do rozprávkového sveta svojich ratolestí.

Svoje danosti a talent predviedli takmer všetci žiaci školy, od najmenších po najstarších, ktorým patrila aj záverečná scéna tohtoročnej vianočnej akadémie „na Pribinke“ s piesňami „Tichá noc“ a od Mira Žbirku „Vianočná o prímerí“. Prítomným sa prihovorila aj riaditeľka Lenka Herdová so srdečným prianím krásnych a spokojne prežitých najkrajších sviatkov v roku.

Ľubomíra Rosinská

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button